Кафе на зърна

Кафе на зърна

Показване на 1–16 от 76 резултата

Промоции

Coffee Service предлага кафе на зърна от утвърдени производители с доказани произход и качество

Разгледайте нашата вълнуваща гама от пресни кафени зърна с уникални аромати от аромат на мед до дървесни нотки,  които можете да смелите според вашите предпочитания. Наслада за страстния любител на кафето. виж още

Италианската традиция изисква кафето, използвано за приготвяне на еспресо, да е резултат от комбинация от няколко различни вида кафе. Ето защо използваният термин е „смес“

Защо смес

Кафето е селскостопански и натурален продукт и като такова, качеството и количеството са обект на промени, година след година, от реколтата до нейното прибирането.

Чрез използване на различни видове (произход) кафе на зърна е възможно да се поддържа едно постоянно качество на смесите. Зърната от различен произход носят различни аромати с горчиви и сладки нюанси. По този начин характеристиките на единичните сортове се сливат, балансират и оптимизират взаимно.

Точно както една мелодия изисква различни ноти, така и балансираното и хармонично съчетание трябва да използва различни по произход зърна.

Всеки вид се откроява със специфичните органолептични качества, но рядко има такъв, който може да се нарече завършен във всеки аспект.

Подобно на доброто вино, избирането на различни сортове въз основа на техните уникални характеристики (аромат, изисканост, качество, постоянство, тяло), след което смесването им дава възможност да се подобрят различните качества на всеки от тях , като свежда до минимум техните несъвършенства.

Следователно смесването е процес на сливане на сортовете, насочени към създаване на уникални вкусове и интензивности и поддържане на постоянно качество.

Блендирането, последвано от печене на зърната, е повече от техническа способност. Това е истинска форма на изкуството. Изисква се нещо повече от майсторство, за да се създаде хармонично цяло.

Какви са тайните на сместа

Доброто качество на суровото кафе на зърна е от основно значение; това е първата стъпка в създаването на добрата смес за еспресо. Но закупуването на добра суровина не е достатъчно, за да се осигури добра напитка, ако съставът, смесването, печенето и не на последно място приготвянето не се изпълняват правилно.

В сложното изкуство на смесване, при което определянето на качеството и дефектите на напитката е задължително, се използва най-големият наличен в момента сензорен инструмент: човекът. Нито една съвременна технология не може да се сравни със сетивния апарат на човека, стига той да е генетично предразположен и адекватно обучен.

Смесите могат да бъдат видовете:

  • 100% Робуста
  • микс от Арабика и Робуста: като Робустата добавя тяло за силен и плътен вкус, а Арабиката – пикантни нотки на тютюн и горчив шоколад.
  • 100% Арабика: сладка и ароматна, където се подчертават киселинността, сладостта и най-изтънчените аромати (например лимонен и флорален).

В професионалните смеси за кафе 100% Арабика често не е най-популярната опция за клиентите (особено в Южна Италия): процент на Робуста (20 до 40%) ще добави към еспресото сила и плътност, които рядко Арабиката може да даде. скрий