Кафе Kimbo

Показване на 1–16 от 42 резултата

Промоции

Значението на произхода

Суров материал

За да приготвите добро кафе, трябва да започнете от далеч, защото качеството зависи преди всичко от качеството на суровините. Поради тази причина Kimbo SpA отделя много грижи за избора на зелени кафета директно в страните на произход. виж още

Всички етапи от отглеждането на кафеени растения се следят внимателно и се подлагат на множество контроли. По този начин растението може да расте здравословно и да произвежда висококачествени червени плодове. Същите тези плодове, които крият най-ценното си съкровище: зелените зърна. Те се сушат на слънце, обелват се и накрая се изпращат в Италия.

Избор

Има две основни разновидности на кафето: Арабика с по-интензивен и сладък аромат и Робуста, с по-пикантен и горчив аромат, с по-високо съдържание на кофеин. Експертите на Kimbo SpA избират най-добрите сурови кафета от двата основни сорта на място и незабавно изпращат пробите до неаполитанския завод, където екип от експерти извършва продуктови и химически тестове. Така че е време за дегустаторите, които дават зелена светлина на суровината, използвайки най-усъвършенстваната машина, която съществува: носовете и вкусовите им рецептори.

Печене

Партидите кафе, след като са издържали всички изпити, се съхраняват и след това се изпращат за печене. Кафето се довежда до температура от 160 ° до 250 ° C за период от 8 до 12 минути. Печенето се извършва на три етапа: сушене, което елиминира влажността, действително печене и охлаждане до стайна температура. Именно в тази фаза кафето придобива целия си аромат. Повече или по-малко интензивно печено придава повече или по-малко силен цвят и вкус. Следователно опитът на специалистите Кимбо е от съществено значение за определяне на идеалната температура и продължителност всеки път, като се проверява всеки момент от процеса в реално време.

Смесване

Смесването е най-важният момент. Всяка партида кафе е подбрана и квалифицирана въз основа на нейния сензорен профил и всяка смес трябва да комбинира различните ценни качества от различен произход, за да се получи идеалният резултат: перфектен баланс на вкуса и постоянно качество. Тук технологията помага до определен момент, човешкият елемент е определящ.

Опаковка

За да се поддържа качеството, фазата на опаковане също е от съществено значение. За целия боб той се прави в защитена атмосфера, докато земята се вакуумира веднага щом се направи. Вътре сякаш времето спира: така че, когато го отворите, можете да се насладите на аромата и вкуса на прясно изпечено кафе. скрий