Кафе Kimbo
Показване на 1–16 от 62 резултата
-
Kimbo 100% Арабика – капсули, съвместими с Lavazza® Blue®* x96 60.00 лв.Кафе на капсули съвместими с Lavazza® Blue®*, Kimbo 100% Arabica по 100 броя в кашон.
-
Kimbo 5 Origini 100% арабика – компостируеми ESE дози x18 8.90 лв.Кафе на дози, Kimbo 5 Origini 100% Арабика по 18 броя в кутия Нежен и балансиран бленд от селектирани арабики.
-
Kimbo Armonia 100% Арабика – Lavazza® A Modo Mio® * капсули, съвместими x10 7.60 лв.Кафе капсулите Kimbo Armonia 100% Арабика, съвместими с домашните машини Lavazza® A Modo Mio® *
-
Kimbo Armonia 100% Арабика – капсули за Nescafé® Dolce Gusto® * 9.80 лв.Kimbo Armonia - висококачествено кафе, печено по автентичната неаполитанска традиция.
-
Kimbo Armonia 100% Арабика – капсули, съвместими с Lavazza® Espresso Point®* 62.00 лв.Кафе на капсули съвместими с Lavazza® Espresso Point®*, Kimbo Armonia 100% Arabica по 100 броя в кашон.
-
Kimbo Armonia- капсули, съвместими с Nespresso®* x10 9.60 лв.Кафе на капсули, Kimbo Armonia по 10 броя в кутия, съвместими с Nespresso®.
-
Kimbo Aroma Classico, кафе на зърна x1кг 46.90 лв.Kimbo Aroma Classico на зърна по 1кг. притежава плътно тяло и богат вкус
-
Kimbo Aroma Gold 100% Arabica, кафе на зърна x0.500кг 26.00 лв.Kimbo Aroma Gold 100% Arabica представлява кафе с деликатна киселинност и мек вкус
-
Kimbo Aroma Intenso, кафе на зърна x0.500кг 21.00 лв.Kimbo Intenso притежава плътно тяло и богат вкус
-
Kimbo Aroma Intenso, кафе на зърна x1кг 41.30 лв.Kimbo Intenso на зърна по 1кг. притежава плътно тяло и богат вкус
-
Kimbo Bio Organic Fairtrade, компостируеми ESE дози x18 9.72 лв.Кафе на дози, Kimbo BIO по 18 броя в кутия Балансиран вкус с флорални нотки и наситен аромат.
-
Kimbo Cappuccino Napoli – капсули, съвместими с Nescafé® Dolce Gusto®* 9.80 лв.Kimbo Cappuccino Napoli - висококачествено кафе с мляко, печено по автентичната неаполитанска традиция.
-
Kimbo Cortado – капсули, съвместими с Nescafé® Dolce Gusto®* 9.80 лв.Kimbo Cortado - висококачествено кафе с малко мляко, печено по автентичната неаполитанска традиция.
-
Kimbo Decaf, кафе капсули съвместими с Lavazza Blue® x100 60.00 лв.Кафе без кофеин на капсули съвместими с Lavazza Blue®*, Kimbo Decaf по 100 броя в кашон.
-
Kimbo Decaffeinato – капсули, съвместими с Lavazza® Blue®* x96 60.00 лв.Кафе на капсули съвместими с Lavazza® Blue®*, Kimbo Decaffeinato по 96 броя в кашон.
Значението на произхода
Суров материал
За да приготвите добро кафе, трябва да започнете от далеч, защото качеството зависи преди всичко от качеството на суровините. Поради тази причина Kimbo SpA отделя много грижи за избора на зелени кафета директно в страните на произход. виж още
Всички етапи от отглеждането на кафеени растения се следят внимателно и се подлагат на множество контроли. По този начин растението може да расте здравословно и да произвежда висококачествени червени плодове. Същите тези плодове, които крият най-ценното си съкровище: зелените зърна. Те се сушат на слънце, обелват се и накрая се изпращат в Италия.
Избор
Има две основни разновидности на кафето: Арабика с по-интензивен и сладък аромат и Робуста, с по-пикантен и горчив аромат, с по-високо съдържание на кофеин. Експертите на Kimbo SpA избират най-добрите сурови кафета от двата основни сорта на място и незабавно изпращат пробите до неаполитанския завод, където екип от експерти извършва продуктови и химически тестове. Така че е време за дегустаторите, които дават зелена светлина на суровината, използвайки най-усъвършенстваната машина, която съществува: носовете и вкусовите им рецептори.
Печене
Партидите кафе, след като са издържали всички изпити, се съхраняват и след това се изпращат за печене. Кафето се довежда до температура от 160 ° до 250 ° C за период от 8 до 12 минути. Печенето се извършва на три етапа: сушене, което елиминира влажността, действително печене и охлаждане до стайна температура. Именно в тази фаза кафето придобива целия си аромат. Повече или по-малко интензивно печено придава повече или по-малко силен цвят и вкус. Следователно опитът на специалистите Кимбо е от съществено значение за определяне на идеалната температура и продължителност всеки път, като се проверява всеки момент от процеса в реално време.
Смесване
Смесването е най-важният момент. Всяка партида кафе е подбрана и квалифицирана въз основа на нейния сензорен профил и всяка смес трябва да комбинира различните ценни качества от различен произход, за да се получи идеалният резултат: перфектен баланс на вкуса и постоянно качество. Тук технологията помага до определен момент, човешкият елемент е определящ.
Опаковка
За да се поддържа качеството, фазата на опаковане също е от съществено значение. За целия боб той се прави в защитена атмосфера, докато земята се вакуумира веднага щом се направи. Вътре сякаш времето спира: така че, когато го отворите, можете да се насладите на аромата и вкуса на прясно изпечено кафе. скрий