Специални кафета Specialty Coffee от Бразилия

Показване на 3 резултата

Кафе от Бразилия

Общ Преглед

Профил На Държавата

  • Размер – 8,515,770 кв. Км.
  • Столица – Бразилия
  • Главен пристанищен град – Пристанище Сантос
  • Население –  205,823,665 (Юли 2016)
  • Говорими Езици – Португалски (Официален), Немски, малко Испански, различни Индиански езици, Английски.

Профил на Производителя

  • Население, занимаващо се с Кафе – приблизително 360 000 фермери / постоянни работници във фермата
  • Типичен размер на фермата – 0,5 хектара – 10 000 хектара
  • Годишен износ – 45 – 60 милиона торби
  • Профил на Кафето виж още

Региони на растеж - Bahia, Espírito Santo, Minas Gerais (включително Carmo de Minas, Cerrado Mineiro и Sul de Minas), Nambuco, Paraná, San Janeiro, São Paulo (включително Mogiana),

Често срещани сортове - Bourbon (включително Жълт Бурбон), Catimor, Catuai, Caturra, Maragogype, Typica

Методи за обработка - Pulped Natural, Natural, Washed (по-рядко)

Размер на торбите - 59 - 60 кг.

Период на прибиране на реколтата - април – септември, октомври – декември (Espírito Santo)

Обичайно време на пристигане - октомври – януари, февруари – март (Espírito Santo)

История

Трудно е да си представим „началото“ на кафето в Бразилия, тъй като двете неща са станали толкова синоними. Съобщава се, че първите растения са донесени в Бразилия в относително ранния 18 век, като се разпространяват от северната държава Пара през 1727 г. чак до Рио де Жанейро в рамките на 50 години. Първоначално кафето в Бразилия се отглежда почти изцяло за вътрешна консумация от европейските колонисти, но тъй като търсенето започва да нараства в САЩ и на европейския континент в началото на средата на 19 век, доставките за други места по света започват да намаляват: Големи огнища от ръжда по листата практически унищожават насажденията в Ява и Цейлон, създавайки отвор за процъфтяващата кафе индустрия в Централна и Южна Америка. Размерът на Бразилия и разнообразието от нейните пейзажи и микроклимати показват невероятен производствен потенциал, а близостта до Съединените Щати я прави очевиден и удобен партньор за износ-внос за западния пазар.

През 1820 г. Бразилия вече произвеждаше 30 процента от световните доставки на кафе, но към 1920 г. тя представляваше 80 процента от общото количество в световен мащаб.

От 19-ти век времето в Бразилия е една от най-оживените теми за дискусии сред търговците и брокерите и основен решаващ фактор в глобалните пазарни тенденции и ценообразуване, които влияят на пазара на кафе-стоки. Инциденти с измръзване и проливни дъждове доведоха до намаляване на добива и отслабване през последните няколко десетилетия, но Бразилия се задържа като един от двата най-големи производители на кафе годишно, заедно с Колумбия.

Едно от другите интересни неща, които Бразилия е допринесла за кафето в световен мащаб, е броят на сортовете, мутантните хибриди и сортовете, които са възникнали оттук, спонтанно или чрез лабораторно създаване. Caturra (мутация на джудже от сорта Bourbon), Maragogype (извънгабаритно производно на Typica) и Mundo Novo (Bourbon-Typica, което също е родителско растение на Catuai, разработено от бразилски агро-учени) са само няколко от привидно безбройните видове, които произхождат от Бразилия и сега се разпространяват сред всички страни производители.

Бране и Обработка

За да поддържа производството в мащаба и обхвата, с които е известна Бразилия, националната индустрия е възприела специфични и до известна степен иновативни средства за постигане както на бране, така и на преработка по възможно най-ефективния и организиран начин и структурата на средните ферма или имот са проектирани да използват тези системи и да максимизират потенциала за добив на хектар.

Брането на ленти, механично или ръчно, е една от ефективностите, която обикновено се среща във ферми от всички размери в Бразилия: Вместо трудоемкото селективно бране, типично за останалата част от Америка, кафето се бере наред, и се сортира по зрялост след по-общо събиране. В някои случаи Бразилските берачи използват кърпи, брезенти или плътни ръкавици, за да обират черешките от клоните в пика на реколтата, като ги събират в кошници, бъчви или в чували и торби от плат. Другаде, в много по-големи ферми, растенията за кафе са подредени в редове, по-близки до царевичните полета в Айова, отколкото горската среда на Етиопия или Колумбия: Механичните берачи преминават и разклащат дърветата, което разхлабва узрелите черешки и им позволява да се събират за сортиране и обработка.

Въпреки че тези методи предизвикват известна критика от специализираните кафе-кръгове, те са това, което е позволило на Бразилия да запази позицията си на огромен източник на обем и в много случаи също така придава част от това, което се счита за класическия бразилски профил, който е по-богат на шоколад и ядки.

Обработката след прибиране на реколтата също е донякъде уникална и е адаптирана до голяма степен в отговор на комбинация от производителност, климат и желан профил: Pulped Natural и Natural обработка все още доминират в бразилската индустрия: Pulped Natural кафета са депулпирани и оставени да изсъхнат с тяхната слуз, докато Natural обикновено се изсушават на дърветата преди прибиране на реколтата или се берат и разстилат на вътрешните дворове, за да завършат сушенето, преди да бъдат олющени. И двата процеса са склонни да придават на кафетата кремообрзност, която има изразен плодов тон, отколкото яркото и кисело измито или дори медено кафе, което виждаме другаде в Централна Америка. скрий