Специални кафета Specialty Coffee от Конго

Показване на единичен резултат

Кафе от Демократична Република Конго

Общ преглед

Профил на Държавата:

Размер – 2 344 858 кв. Км

Столица – Киншаса

Главен пристанищен град – страна без излаз на море

Население – 81 331 050 (юли 2016 г.)

Говорими езици – Френски, Лингала, Киконго, Суахили, Тшилуба. виж още

Профил на производителя:

Население, занимаващо се с кафе - приблизително 11 000

Среден размер на фермата - 1,5 хектара

Годишен износ - 300 000 торби

Профил на кафето:

Региони в растеж - Итури, Норд-Киву, Суд-Киву

Често срещани сортове - Bourbon, Bourbon Mayaguez, други производни на Bourbon

Метод / и на обработка - Washed

Размер на торбата - 60 кг

Период събиране на реколтата - март – юли (main); Септември – януари (fly)

Обичайно пристигане - октомври – декември

История

Демократична Република Конго (известна също като ДРК, но да не се бърка със съседната Република Конго) има интересен произход, едва на радара за специализирано кафе. Дългата и утвърдена икономика на Робуста е по-разпространена в сектора на кафето, а акцентът върху висококачественото “Арабика” тепърва се затвърждава сред производителите. Самата държава е четвъртата най-много населена на континента и е втората по големина държава в Африка. Въпреки населението обаче ресурси като пътища, питейна вода и електричество са оскъдни, а развитието в агробизнеса е бавно.

Кафето е въведено в Конго от европейски колонисти, които притежават и управляват големи плантации, като използват местна работна ръка, за да се стремят към полетата - история, която не прилича на тази на Кения, Танзания и други колонизирани африкански държави. Когато Конго постига независимост от Белгия през 1960 г., земята е разбита по схеми за преразпределение, като всеки нов фермер получава много малък парцел земя.

До 1976 г. националният регулаторен орган в Конго, Office National du Café (ONC), има монопол върху пазара за износ; либерализацията и премахването на ценовия контрол в началото на 80-те години създават както възможности, така и известен хаос, тъй като пазарът се изравнява, за да определи ценовите нива и структура. По същия начин, преходът от предимно плантационна индустрия към такава, включваща хиляди дребни ферми, се оказва малко труден период за производителите от Демократична Република Конго, тъй като те се борят да се утвърдят на пазара и да управляват собствените си земи и операции в страна, която все още е силно доминирана от селското земеделие. Достъпът до пазара е изключително труден и политическите и икономически вълнения в Конго през последните няколко десетилетия правят отглеждането и доставките на кафе специално предизвикателство,но различни организации и кооперации работят активно за подобряване на мрежите и инфраструктурата на Конго, за да донесат възможно най-висококачествени партиди за международния пазар.

Кафето се отглежда в по-голямата част на страната, разпространено в седемте му провинции и е значителна парична реколта, въпреки че по-голямата част от това, което се отглежда и изнася, е или пълна робуста, или не е със специално качество. Инвестиционните проекти и проектите за директни източници обаче допринасят за общо увеличаване на профила и наличието на по-добри кафета, а следващите няколко години изглеждат много обнадеждаващи за конгоанските кафета. скрий