Зелено кафе на зърна

Показване на 5 резултата

Какво е зелено кафе ? 

 

То е изисканото сърце на плодовете на кафееното дърво. Като ботанически видове се дели на арабика и робуста. Сортовете арабика са по-ароматни, а робуста съдържа повече кофеин, но не отстъпва по-никакъв начин на арабиката. В зависимост от страната на произход, почвата, климата, класификацията и други фактори, ароматичните свойства се различават. виж още

Използва се предимно:

  1.  За последващо печене у дома или в индустриални условия.
  2.  За козметични цели.

В нашия асортимент ще намерите натурално (без никакви добавки) зелено кафе с всякакъв вкус и ценови диапазон. От евтина Робуста до най-ексклузивните видове Арабика. Всичките ни продукти идват по официални канали за внос и се купуват от големи европейски търговци, които от своя страна правят поръчки за индивидуални вносни партиди на международни борси. 

Нашият ценоразпис използва добре установена система за етикетиране на качеството, която се използва от стоковите борси и търговците по целия свят. 

Какви видове зелено кафе можете да откриете на Coffee Service?

Сортовете зелено кафе които можете да намерите в Coffee Service:

  • Централна Америка и Колумбия - тези сортове, като правило, се отличават с подчертана киселинност и балансиран, чист и „лек“ вкус. Те са най-подходящи за приготвяне във френска преса или като част от еспресо смес. Поради лекотата си те не са много подходящи за консумация с големи количества мляко или поотделно като моно сорт еспресо. Почти всички са мокро обработени;
  • От островите на Карибите -типично много висококачествени продукти. Не толкова кисело като централно американските сортове. Има приятен и често изключително балансиран сладникав вкус. Най-добрите зелени кафета от региона са от Ямайка, Пуерто Рико и Доминиканската република;
  • Бразилски сортове - най-големият производител на зелено кафе на зърна в голямо разнообразие от категории за качество и вкус. Притежава сладникав и плътен вкус, който се проявява много добре в еспресо смеси. Като правило се обработва на сухо. Няма киселинност;
  • Йеменски и източноафрикански - регионът е историческата родина на кафето (Етиопия). Тук се произвеждат много оригинални и висококачествени сортове, които имат както общи за региона, така и индивидуални вкусови свойства. Зърната от традиционния подтип (мока) от региона имат продълговата форма. Като цяло вкусът е силен балансиран с нотки на тропически плодове;
  • От Индия и Тихоокеанските острови - богато кафе с мек вкус и без киселинност. Най-добрите продукти в тази категория имат сложен вкус, който им позволява да се използват както като моно сорт, така и като основен компонент в еспресо смес. 

Какви са ползите от употребата на зелено кафе?

Зеленото кафе има сложен химичен състав. Съдържа танини , пуринови алкалоиди (включително кофеин и теофилин), алкалоид тригонелин, етерични масла, органични киселини (включително хлорогенова киселина), витамини, минерали, фибри , L-карнитин, растителни мазнини, монозахариди, пектинов полизахарид, аминокиселини и др.

Преди няколко години учени от САЩ доказват, че не печените зелени зърна съдържат в себе си огромно количество хлорогенова киселина,а в печените значително намалява. Тази киселина има способността да регулира нивата на кръвната захар в организма и по този начин естествено метаболизма се засилва. Ето защо зеленото кафе е широко познато като добро средство за отслабване.

 В допълнение, зелените кафе зърна се използват успешно в медицината и козметологията. Маслото на тяхна основа се използва за лечение на изгаряния, за премахване на белези и стрии, за борба с целулита, за укрепване, стимулиране растежа на косата и възстановяване на блясъка, за грижа за чувствителна, суха и дехидратирана кожа, както и за предотвратяване появата на бръчки.

Защо да изберете Coffee Service?

Пазарувайки от нас зелено кафе, можете да бъдете напълно сигурни в произхода, ботаническа форма, степенуване и метод на първична обработка. Можете да го купите под формата на пълнозърнесто и така сами да се уверите в качеството.

Крайната цена на определен сорт се формира в резултат на взаимодействието на много фактори. Такива като: 

  • ботаническият тип;
  • неговата качествена градация;
  • нивото на сортиране;
  • големината на добивите;
  • наличието на сорта на световния пазар;
  • транспортните разходи;
  • цената на труда в страната на отглеждане;
  • метода на обработка;
  • данъчната и пазарната политика на държавите; 
  • валутни курсове.

Ние от Coffee Service Ви даваме гаранция за качество и улесняваме вашето ежедневие, като ви предлагаме любимото ароматно зелено кафе на един клик разстояние от вашия дом. скрий