Всички продукти на foodNess

Показване на 4 резултата

Добре дошли в света на Foodness

Открийте продуктите на Foodness в барове, ресторанти, хотели и кетъринг.

Първата италианска компания, която въвежда концепцията за уелнес в Ho.re.ca.

The Free From, подходящ за всеки начин на живот

Foodness е иновация на хранителния пазар чрез непрекъснати изследвания и разработки, базирани на максимално внимание към нуждите на потребителите. Foodness е особено ангажиран с производството и дистрибуцията на продукти, подходящи и за всички, които имат непоносимост към храни и са особено внимателни към съставките и качеството на суровината. Foodness продуктите са строго свободни от хидрогенирани мазнини и не съдържат ГМО и, където е възможно, са произведени от органични суровини, не съдържат глутен, лактоза и млечни производни. Добавената стойност на продуктите на Foodness се състои в намирането на правилния баланс между това, което се избягва, „БЕЗ“ , и това, което се предпочита, „СЪС“. виж още

Вашият стил на живот, нашата мисия

За всеки начин на живот Foodness успява да даде отговор с широка гама от продукти, които могат да се използват извън дома.

За всички, които държат на КАЧЕСТВОТО на продуктите и спазват строго БИО диета, за тези, които са стриктни ВЕГАНИ И ВЕГЕТАРИАНЦИ и за всички, които обръщат изключително ВНИМАНИЕ НА ТЯЛОТО. За тези, които живеят в името на забързания и стресиран ЖИВОТ. За СПОРТУВАЩИ, които са активни и постоянно натоварват метаболизма си. И  не на последно място за всички, които обичат да откриват нови вкусове, но не се отказват от утвърдената културна и качествена традиция на ITALIAN Food & Drink.

Специални съставки за ежедневно благополучие

Това не са само естествени съставки. Именно екстрактите, които Foodness използва в своите продукти, ги правят наистина специални. Растения, цветя, корени, горски плодове и водорасли с безброй свойства, които са имали много важни функции в различни култури от векове.

Растителни екстракти

НАРИЧАНЕТО ИМ СЪСТАВКИ... НЕ Е ДОСТАТЪЧНО

Растителни екстракти от древен произход: растения, цветя, корени, горски плодове и водорасли с безброй свойства, които са имали много важни функции в различни култури - от векове -.

ДЖИНДЖИФИЛ

Ядлив корен с остър и пикантен аромат, който през последните години се използва все по-често в най-разнообразни области.

ПРОИЗХОД

Джинджифилът  е тревисто   растение с произход от Далечния изток. Всъщност в традиционната ориенталска медицина джинджифилът се използва за лечение на различни заболявания. В древността се е наричал още генгьово, а днес се предлага на пазара и под английското име  ginger .

МОРСКО БЕРИ

Морските боровинки или морският зърнастец се наричат ​​"шампион по оцеляване", защото издържат дори във враждебни райони, като например пустините.

ПРОИЗХОД

Морският зърнастец е  растение с особена история и употреба - изглежда - много интересна от хранителна гледна точка. Изключително устойчив, морският зърнастец преди е бил използван като енергийна храна. Среща се в големи райони на света, от Европа до Китай. Много устойчив, предпочита пустинни райони и враждебен към други растения.

ШИЗАНДРА

Шизандра е растение с многобройни свойства и се нарича „зрънцето с 5 аромата“.

ПРОИЗХОД

Шизандра  , научно наименование  Schisandra chinensis , е растение, произхождащо от северен Китай, принадлежащо към семейство  Schisandraceae . Китайското му име Wu Wei Zi означава зрънце с 5 аромата, всъщност  вкусът му  е едновременно сладък, солен, пикантен, кисел и горчив. Плодовете на шизандра  отдавна се използват  за   различни медицински препарати и се считат за една от 50-те основни билки в традиционната китайска медицина.

МАТЧА

Te matcha е най-добрият сорт зелен чай, както и любима напитка на будистките монаси, които го използват по време на чаената церемония.

ПРОИЗХОД

Чаят  матча идва от Китай, като произходът му датира от девети век, но японските будистки монаси са тези, които откриват свойствата му. Неговият производствен процес е особен: чаят матча се произвежда от висококачествени листа, тенча, отглеждани на сянка. След ръчното им прибиране те се обработват с пара, за да се предпазят от окисляване и следователно да запазят органолептичните си качества. След което се смилат с гранитни камъни до получаване на много фин прах.

МАКА

Мака е известна още като андски женшен или перуански женшен и расте на много голяма надморска височина.

ПРОИЗХОД

Мака (Lepidium peruvianum G.Chacón   или Lepidum meyenii Walpers) е  растение  , принадлежащо към семейство Brassicaceae. Известен също с имената андски женшен или перуански женшен, неговите  корени  се използват за получаване на  медицински продукти .

ЖЕНШЕН ПАНАКС

Ginseng Panax е тревисто растение, от чийто корен се получава широко използван екстракт, от древни времена, в традиционната китайска медицина, която счита това растение

еликсир на младостта.

ПРОИЗХОДЪТ

Ядлив корен с горчив вкус и множество полезни свойства, произхождащ от Източна Азия и Северна Америка. Има няколко разновидности на женшен, но най-използваният е Panax ginseng, първоначално от Виетнам. Терминът женшен идва от китайския rènshen , което означава „ човешко растение “, тъй като формата на корените му наподобява човешка форма.

ГАНОДЕРМА / РЕЙШИ

Полезните й свойства през вековете й дават името на гъбата на безсмъртието.

Ганодерма луцидум не е годна за консумация, но или прахът от ганодерма   , или екстрактът от нея се използват като много ефективни естествени здравословни добавки.

ПРОИЗХОД

Ganoderm a е гъба, наричана още  рейши , която расте върху кестенови или дъбови храсти от пролетта до есента. Много богат на танини, той е известен в източните страни като Китай и Япония, където култивирането е изобилно и се трансформира в препарати за медицинска употреба. По-специално, традиционната китайска медицина приписва на тази гъба добродетели, които осигуряват здраве и дълголетие.

ДРАКОНОВ ПЛОД

Pitaya, или драконов плод, е плод с уникална форма, която напомня пламъците на митологичното животно. Лек плод, но с много хранителни свойства, които го правят съюзник за доброто състояние на тялото.

ПРОИЗХОД

Hylocereus undatus  е растение от семейство Кактусови, произхождащо от сухите райони на Централна Америка (Мексико, Гватемала, Коста Рика), впоследствие е въведено в Южна Америка и в други части на света като Виетнам и Тайланд. Според легендата плодът на това растение е създаден от дракони преди хиляди години. Говори се, че по време на битките с драконите, след като те били победени, този конкретен плод бил преследван и донесен като подарък на императора, като символ на победата.

КУРКУМА

Наричана "шафранът на Индия", куркумата е древна подправка, богата на полезни свойства,

който през последните години постига все по-голяма известност и се разпространява по целия свят!

ПРОИЗХОД

Curcuma  longa  е тревисто растение, от чието коренище се получава подправка, широко използвана в кулинарията. Първоначално от Югоизточна Азия и вече познат от Марко Поло през 1280 г., той дължи жълто-оранжевия си цвят на куркумина, полифенол, използван в древността както като багрило, така и като естествено лекарство.

СПИРУЛИНА ВОДОРАСЛИ

С типичната си спираловидна форма и интензивен зелен цвят, придаден от високото съдържание на хлорофил, това водорасло се счита за пълноценна храна, дотолкова, че е било една от любимите храни на предколумбовите цивилизации в Латинска Америка.

ПРОИЗХОД

Спирулина  е микроводорасло, родено и растящо спонтанно  в алкалните и солени води на субтропичните региони . Известен е от древни времена със своите хранителни свойства и е бил култивиран и от ацтеките, чиито жени са го приемали по време на бременност. Днес се отглежда в изкуствени езера в Китай и Мексико.

ВОДОРАСЛИ ASCOPHYLLUM NODOSUM

Това е едно от най-известните кафяви водорасли, тъй като е обект на различни изследвания за приложението му и се разпространява по бреговете на Атлантическия океан.

ПРОИЗХОД

Ascophyllum nodosum е кафяво водорасло от семейство Fucaceae, единственият вид от род Ascophyllum. Това е водорасло, което се разпространява по бреговете на Атлантическия океан, известно още като "норвежко водорасло". Способен да издържа на лошо време и екстремни условия на околната среда, отличен хелатор на токсини и тежки метали. Това е едно от най-старите растения, появили се на Земята, то не дава корени, цветя или плодове, но получава цялата си храна от морето.

Продукти с ценни растителни екстракти

Нашите продукти, освен че са без алергени, съдържат ценни съставки, растителни екстракти от различни части на света и принадлежащи на различни култури.

Открийте ги всички! скрий