Всички продукти на Segafredo

Показване на 13 резултата

ИСТОРИЯ НА SEGAFREDO ZANETTI

Massimo Zanetti създава Segafredo Zanetti, първоначално развиваща се в Италия, където скоро се превръща в лидер в сектора на потреблението далеч от дома и широкомащабната търговия на дребно, за да завладее впоследствие международните пазари.

Днес Segafredo Zanetti е безспорният лидер в еспресо кафето в Италия, както и в целия свят, с точна мисия: да разпространява вкуса, културата и приготвянето на истинско италианско еспресо, предлагайки продукт с изключително качество, гарантирано от малко растение към чашата, както само Сегафредо Занети може да направи.
Segafredo Zanetti принадлежи към  Massimo Zanetti Beverage Group. виж още

MZB GROUP

Segafredo Zanetti принадлежи към Massimo Zanetti Beverage Group , холдингова компания, състояща се от голяма мрежа от компании в постоянен и бърз растеж по целия свят.

Мултинационална група, регистрирана на Миланската фондова борса, днес се състои от около петдесет компании, присъстващи на всички континенти и повечето от които са лидери в своята област или в своя референтен сектор, с богата колекция от висококачествени колониални продукти: от кафе до чай, от какао до подправки.

Massimo Zanetti Beverage Group, "Италианското кафе на борсата", е един от най-големите производители на кафе в света и контролира цялата производствена верига.

ПРОИЗВОДСТВЕНА ВЕРИГА

Кафето е един от най-консумираните продукти в света, напитка за творческа и динамична интелигентност, перфектен начин да събудите сетивата си по всяко време на деня. Основна напитка за нашата традиция , тя се консумира всеки ден в различни части на света според различни обичаи и традиции.

Има толкова много начини да приготвите и да се насладите на кафе, а Segafredo Zanetti работи усилено всеки ден, за да ви предостави своята идея за качествено кафе повече от четиридесет години .

Ние от Segafredo Zanetti вярваме, че приготвянето на кафе не е достатъчно, трябва да знаете как да приготвите страхотно кафе: качествен продукт, с приятен вкус във всичките му нюанси и способен да се адаптира към различни моменти, може да дойде само от опита и страстта на тези, които винаги са произвеждали кафе.

Открийте Segafredo кафе и невероятното пътуване, което е необходимо, за да попадне във вашата чаша!

ЗАВОД ЗА КАФЕ

Като повечето страхотни неща, с които се сблъскваме в ежедневния си живот, всичко започва от семе, което се превръща в растение, от което берем плодовете.

Coffea Arabica и Coffea Robusta са най -разпространените разновидности на кафееното растение , растение от Арабския полуостров, който присъства по целия екваториален пояс. Кафееното дърво има овални листа и бели и ароматни цветя, подредени в гроздове. Плодът е подобен на зрънце и съдържа две семена.

КУЛТИВИРАНЕ

Между Тропика на Рака и Тропика на Козирога топлият влажен климат позволява отглеждането на това магическо растение .

Кафееното растение изисква влажна почва и трябва да бъде защитено от вятъра .
Качеството Арабика се отглежда на височина, която варира между 900 и 1200 метра, докато Робуста се отглежда главно в равнини под 500 метра над морското равнище.

Тези растения могат да растат до 10 метра височина , но обикновено се подрязват на около три метра, за да се улесни прибирането на реколтата. През годината можете да имате два или три цъфтежа : времето, което минава между цъфтежа и узряването на плодовете, варира от шест до четиринадесет месеца.

В района на Южна Америка се произвежда предимно арабика, докато в Африка, Индия, Индонезия и Виетнам преобладава робуста .

БРАНЕТО

Чрез метода на бране или обиране узрелите плодове се берат и селектират ръчно. Брането се състои в ръчно подбиране на всеки отделен плод, а за обелването се определя средна степен на зреене, при която плодовете се откъсват от клоните .

Третият възможен метод е механичното прибиране на реколтата , което се извършва в големи насаждения, когато редовете са много отдалечени, с машина, която разклаща растенията, карайки най-зрелите плодове да падат на земята.

ЕКСТРАКЦИЯ

От всеки плод се извлича и използва най-доброто за преработката на качествени зърна.

Екстракцията може да бъде суха или мокра .
При сухия процес плодовете се поставят да изсъхнат и след това се пресяват, натрошават и преминават отново през сита, отделящи зърната от примесите. Мокрият процес се състои в пренасяне на вода в плъзгащи се канали, където плодовете се прекарват през сито. Впоследствие те се подлагат, в продължение на почти два дни, на няколко измивания за отстраняване на захарния слой. Накрая се изсушават на слънце или изкуствено и се почистват от всякакви остатъци.

СЕЛЕКЦИЯ

След като се получат зърната, всяко от тях се селектира и само най-добрите ще бъдат обработени, за да се получат смесите кафе Segafredo.

Необходимо е да се направи селекция на зърната, за да се елиминират всички дефекти и примеси. Основните проверки, на които са подложени зелените кафеени зърна, се извършват чрез оптични / лазерни машини, които елиминират онези зърна, които не отговарят на договорените параметри.

ПЕЧЕНЕ

Печенето е онова изкуство, чрез което всяка смес се характеризира със своя специфичен аромат. За Segafredo Zanetti печенето означава изследване и постоянни технологични иновации .

В процеса на печене (или препичане), суровите зърна преминават в машините за печене, където непрекъснато се нагряват и смесват, докато температурата достигне 200-230 ° C.
Чрез печенето се образуват ароматните компоненти на кафето , което губи своята киселинност и придобива горчив вкус, който става все по-изразен с по-голямо изпичане на кафето.

СМЕСВАНЕ

За да получите желания бленд имате нужда от опит и сръчни ръце, Segafredo Zanetti разполага и с двете!

Процесът на смесване се състои в умело измерване на различните сортове сурово или печено кафе , за да се получи специфичен бленд. За всеки вид кафе Segafredo Zanetti предоставя специфичен референтен бленд, който е създаден от група експерти.

СМИЛАНЕ

Всеки бленд е с много прецизен тип смилане, защото всеки детайл е важен, когато става дума за качествено кафе .

Видът на смилане зависи от предназначението на кафето на прах.

При приготвянето на филтъра смилането трябва да е балансирано, за тенджера Мока то трябва да е средно, докато за приготвянето на еспресо трябва да е фино и да се регулира според вида на използваната машина.

ОПАКОВКА

В случая с кафето МОЖЕТЕ да прецените книгата по корицата!

Всеки сорт кафе Segafredo Zanetti е опакован по най-добрия възможен начин, за да се запазят неговите характеристики .

За различните видове кафе се изискват различни методи на опаковане. За кафе на зърна Segafredo Zanetti използва торби с клапани, които позволяват на въглеродния диоксид да излезе, предотвратявайки навлизането на кислород или водни пари. Вместо това за смляно кафе , което губи газ след няколко часа, опаковката обикновено е под вакуум.