Всички продукти на Caffé Mauro

Показване на единичен резултат

Средиземноморска емоция

Може би защото сме родени в окъпана от слънце земя, заобиколена от морето. Може би защото тук, в центъра на Средиземно море, винаги сме били изложени на идвания и заминавания, на влиянието на други култури. Или може би защото тук при нас ще се почувствате като у дома си за времето, необходимо за изпиване на едно кафе .

 

Автентичен ритуал, който е част от нашия начин на живот, с идеалния момент, наслаждавайки се на момента и наслаждавайки се на всяка секунда качество. И ние искаме да донесем капка от тази средиземноморска есенция на света, за да позволим на всеки да изживее моменти на автентичност. Защото Caffè Mauro притежава целия вкус и топлината на Средиземно море.

Кафе с изглед към морето

Нашето кафе пристига в това кътче на Средиземно море от цял ​​свят и е посрещнато от морския бриз над пролива. Тук бавното изпичане и внимателното смесване превръщат обикновените кафеени зърна в изискани смеси, готови да се превърнат в изкусително еспресо и да бълбукат в мока кафеварки, за посрещане, разговор и изживяване на незабравими моменти.

 

Заедно от 1949 г. създаваме срещи, контакти, обмен между идеи, култури, начини на живот и мислене. Установяваме нови взаимоотношения. Или по-просто казано, чувстваме се част от едно семейство. Искате ли и вие да сте част от него?  виж още

История

Средиземноморски ценности по целия свят

Историята на Caffè Mauro датира от 1949 г., когато Деметрио Мауро следва страстта си към кафето и инсталира първата машина за печене на кафе в малък склад край морето, продължавайки и днес да носи средиземноморски емоции на света.

Днес

Днес Caffè Mauro е историческа италианска пекарна с изглед към пролива Месина и която защитава ценностите на средиземноморската култура и начин на живот. От самото начало произвежда висококачествено кафе, което изнася в повече от 60 страни по света, където то е символ на голямата култура на смеси за еспресо в италиански стил. От 2022 г. тя стана част от Gimoka Group – многокатегорийна компания за топли напитки – поставяйки началото на нова фаза в развитието на марката, с цел да осигури превъзходно вкусово изживяване и изключително внимание към обслужването за своите професионални партньори. Все по-тясната връзка със земята, както се вижда от включването й в специалния регистър на историческите търговски марки от национален интерес, противодейства на пълното обновяване на мисията и пазарния подход на компанията. С новата си стратегия Caffè Mauro се стреми да развие марката си във всички канали за продажба и на нови международни пазари, превръщайки се във „водещ представител“ на процеса на бавно печене на единични продукти, за да подчертае наистина сензорния профил на смесите, разработени в Лаборатория, където ароматите и цветовете на Средиземно море изпълват въздуха.

 

2008 г

Новото хилядолетие приветства Caffè Mauro, вече голяма индустрия, в нов контекст, със стари и нови конкуренти, които си създават име, а пазарът на кафе капсули расте с темпове. Компанията трябваше да се бори с пазарна криза.

През 2009 г., на този фон, Фабрицио Капуа , чрез Capua Investments, постепенно придоби всички акции на Demetrio Mauro SpA, което промени името си на Caffè Mauro Spa ..

В годините след придобиването трудностите, натрупани с глобалната потребителска криза, предизвикана от фалита на фирмата за финансови услуги Lehman Brothers в Съединените щати. Недостатъчната ликвидност и намаляващите приходи създадоха „перфектната буря“, с потенциал да унищожи всеки тип компания.

 

Фабрицио Капуа обаче видя кризата като възможност да преразгледа компанията и напълно да преосмисли подхода на Caffè Mauro към пазара.

 

1997 г

Въпреки че основателят почина, компанията продължи да расте. Фабриката във Via Borrace е станала твърде малка, за да задоволи търсенето на пазара в Италия и в чужбина. Беше разположено място за ново производствено съоръжение в индустриалната зона на Вила Сан Джовани, на няколко километра от Реджо Калабрия. На огромен терен от 32 000 квадратни метра, с изглед към великолепния пролив Месина, е създадено едно от най-важните производствени съоръжения в местната област.

 

1990 г

Caffè Mauro имаше афинитет към уникалната страст на Италия към спорта, като възможност да се съберем и да споделим. Той осигури серия от видни спортни спонсорства. Най-важното е, че това беше „Официалното кафе” на световното първенство по футбол „Италия '90”, което беше последвано от сделки като основен спонсор на отборите Ювентус, Реджа и Палермо.

1979 г

Caffè Mauro продължи да се разширява в Италия и в чужбина. Маркетингът става все по-важен ресурс. Време беше рекламата да заложи на млад актьор с важна фамилия, предопределен като баща си за кариера във филма: Кристиан де Сика.

 

1967 г

През 1967 г. Деметрио Мауро е удостоен с престижната награда “ Mercurio d'Oro ” от тогавашния министър на икономиката, Hon. Джулио Андреоти. Фабриката беше индустриален модел. Качеството беше гарантирано от специални силози с отделения за съхранение на сурово и печено кафе, отдели за обработка на кафе с централизирани програмни станции и щателни хигиенни проверки.

 

1965 г

Деметрио Мауро разбра значението на рекламата много преди своите конкуренти. Опаковките на първите продукти разкриват внимателно проучване на марката, цветовете и формите. До средата на 60-те години Caffè Mauro пристига в Carosello, известно италианско телевизионно рекламно шоу. Caffè Mauro беше представено от двама сънени мексиканци, Чико и Маноло, които, ободрени от кафето, провъзгласиха една от рекламните фрази на времето: „Amba la samba, ora sì che siamo in gamba!“ („Сега определено сме на топката!“). Дори автопаркът от автомобили и камиони беше персонализиран и бяха построени футуристични рекламни превозни средства. Mauro Caffè беше една от първите италиански компании, които въведоха мърчандайзинг в търговски обекти.

 

1957 г

Смесите Mauro Caffè, със специалното си бавно печене  и уникални сензорни качества, бяха успешни в цяла Италия. През 1957 г. производството достига 1,5 тона кафе на ден. Беше необходимо повече място. Деметрио намира място от 10 000 квадратни метра на север от Реджо Калабрия, където е построена новата фабрика с модерна производствена линия и нови офиси. Производството се увеличи до 30 тона кафе. Успехът продължава и само две години по-късно към оригиналната структура е добавена нова сграда от 5000 квадратни метра.

 

1949 г

 

През 1959 г. Деметрио Мауро е на 44 години, с дългогодишен опит като малък бизнесмен. Страстта му към кафето се заражда още в младостта му, когато плава на товарни кораби за бреговете на Южна Америка. Той се влюбва в тази напитка, в нейните разновидности Арабика и Робуста и в тайните на печенето на кафе. След войната Деметрио решава да пусне малка фабрика за печене, за да може да създаде смес от кафе, която отразява средиземноморските вкусове на неговата земя. Той купува употребявана машина за печене и черпейки от връзките си със страните на произход, изпраща първите чували със сурово кафе до пристанището на Реджо Калабрия. В своя склад, на един хвърлей от пристанището, той започва да пече и доставя по 300 килограма кафе на зърна всеки ден. Mauro Caffè е създадено на улица Via Florio 101.

 

Деметрио беше решителен и креативен човек. Няколко години по-късно му хрумва гениалната идея да започне да опакова кафето, което дотогава се е продавало насипно, със собствена търговска марка, създавайки по този начин марка кафе. скрий