Vergnano 1882

Всички продукти на Vergnano

Показване на 1–16 от 41 резултата

Ние сме семейство

В продължение на четири поколения нашата цел е да създадем компания за кафе, която да се чувства като семейство и да се държи като едно цяло. Това означава, че всички хора, свързани с нас, от доставчици до домашни потребители, знаят точно кой стои зад нашето кафе.

Всичко започна с идея на Доменико Верняно …

виж още

Доменико Верняно, основателят на нашата компания за кафе, произхожда от семейство на фермери. Първо започва да работи, като събира плодове и зеленчуци от съседни ферми и ги продава на пазара в Торино. Още тогава Доменико показа признаци, че е новатор. Тъй като пътуването до града беше дълго, той създаде гумени колела, които да заменят дървените на колесницата му. Това му даде конкурентно предимство, тъй като означаваше, че може да пътува по-бързо. С развитието на бизнеса му той продължи да търси нови начини да се разграничи. Тогава той се запозна със суровото кафе.

През 1882 г. отворихме малка аптека

По това време кафето беше рядко и екзотично и не винаги се предлагаше. Това се превърна в страстта на Доменико и той започна да работи като посредник между чуждестранни вносители и местни компании за печене. През 1882 г. той отваря малка аптека в град Чиери, където продава подправки, бонбони и пече кафето си. Аптеката беше първият крайъгълен камък в консолидацията на нашия бизнес с кафе.

30-те години: Плантация Верняно в Кения

Синът на Доменико Енрико наследи решителността на баща си. Търсейки най-добрите суровини, той пътува до Африка и Южна Америка, обучавайки се в изящното изкуство да избира кафе на зърна. Нашият бизнес се засили през 30-те години на миналия век, когато той придоби плантация за кафе в Кения и започна да контролира цялата верига на доставки, за да бъде прекъснат по време на Втората световна война.

През 70-те години Caffè Vergnano завладява италианските кафенета

Caffè Vergnano придоби национална видимост през 70-те години, когато синовете на Енрико Франко и Карло, собственици на днешната компания, поеха печенето на кафе. Въз основа на вековен опит в индустрията, те построиха модерна индустриална фабрика за кафе, за да разширят производството си. Основният пробив се случи през 80-те години, когато след завладяването на търговията на дребно започнахме да предлагаме кафенета в цялата страна.

1990-те: ново поколение се присъединява към бизнеса

След 90-те години Enrico, Pietro и Carolina - четвъртото поколение на семейството, се присъединиха, внедрявайки нови идеи в компанията, нарастващи продажби в Италия и развивайки мрежа от международни дистрибутори. Това доведе до създаването на по-гъвкава култура на работа, която оттогава ни позволява да ръководим иновативни проекти с нарастващи темпове, особено в рамките на екологичната и социална устойчивост.

Първото кафене CV1882 се отваря през 2000 година

През 2000 г. решихме да отдадем почит на наследството на Доменико и разработихме маркова концепция за кафе-сладкарница, която отбелязва годината на основаване на нашата компания. Нарекохме го „CV1882“. Днес над 150 кафенета CV1882 популяризират съвършенството на италианското кафе по целия свят.

Благодаря ви, г-н Верняно!

През 2005 г. нашето кафе влезе в домовете на хората в цяла Италия благодарение на успешна телевизионна реклама, която показа Дъстин Хофман, който се опитваше - и не успя - да приготви подходящо италианско еспресо на г-н Франко. Рекламата ни позволи да достигнем масовия пазар същата година, когато пуснахме първите Nespresso съвместими капсули за кафе.

През 2011 г. създаваме първите компостируеми капсули в Италия

Въпреки че не сме най-голямата компания за кафе в Италия, ние се стремим да мислим мащабно и да правим иновации, като се фокусираме върху целите си и работим усилено, за да ги постигнем. Подадени на идеята, че няма причина консумацията на кафе да навреди на околната среда, достигнахме до важен етап през 2011 г., ставайки пионери на компостируемите капсули за кафе в Италия.

Нашата фамилна къща се превръща в бариста академия

През 2018 г. превърнахме нашата семейна къща в професионален център за обучение на баристи. Разположена в историческа сграда в центъра на Chieri, Vergnano Accademia сега е дом на почти 140 години знания, страст и любов към кафето.

Caffè Vergnano тръгва по пътя

През 2020 г., докато светът спря и всички кафенета бяха принудени да бъдат затворени, Vergnano ApeCar започна да обикаля улиците на най-големите градове в Италия, за да достави еспресо на затворени хора. Това, което беше само инстинктивен опит за привеждане на някаква нормалност в един много особен момент, доведе до създаването на нова, мобилна концепция за кафене, Vergnano Street Coffee, което носи най-италианския ритуал на пътя и има за цел да създаде ново, автентично кафе преживявания.

Страхотно кафе, от 1882г

Caffé Vergnano е семеен бизнес основан на над 130 години страст към кафето. От 1882г. подбираме най-добрите зърна зелено кафе от цял свят, за да произвеждаме висококачествено кафе по традиционен метод на бавно печне.

В Caffè Vergnano сме специализирани в подбора и изпичането на зелено кафе от поколения насам.

Всеки ден го вкусваме, печем и смесваме, за да създадем перфектните рецепти.

Кафените зърна се съхраняват в нашия щаб, произход по произход, преди да бъдат изпечени.

Контрол на качеството

Pietro Vergnano гарантира, че само най-добрите кафе на зърна успяват да се справят с производството. Caffè Vergnano гарантира, че всички суровини, използвани в производствените процеси, етапите на тяхната преработка и крайните продукти отговарят на стандартите за качество и безопасност, изисквани от вътрешните разпоредби и от специфичните закони.

Печените кафе на зърна се смилат от нашите експерти.

Прясно кафе се пакетира на място и се изпраща до кафенета и магазини по целия свят.

Износ на Caffè Vergnano

Изборът да разпространяваме Caffé Vergnano в чужбина означава да станете част от нашето разширено семейство. Каролина обикаля света, за да донесе Caffe Vergnano в над 60 страни. Нашата мрежа от избрани партньори живеят и дишат нашето кафе и с гордост представят италианските постижения в чужбина.

Мрежа от страстни баристи

Баристите и собствениците на кафенета са изключително важни за нас, тъй като те са тези, които оживяват нашите продукти. Enrico Vergnano отговаря за управлението и разширяването на нашата мрежа сред хотели, кафенета и ресторанти в цяла Италия. Създаваме автентични кафе опитчета заедно с хиляди страстни баристи.

От плантацията до чашата, всяко кафе на зърна разказва история, която, надяваме се, обединява любителите на кафето по целия свят.

Ние се отнасяме към всички като към семейство

Ние вярваме в отношението към колегите като към семейство. Положителните лични взаимоотношения и доверието дадоха възможност за творчество през годините и са за разрастването на нашия бизнес.

Ние споделяме една и съща страст

скрий