Всички продукти на Lucaffe

Показване на 1–16 от 44 резултата

Lucaffé – кои сме ние

Свят на кафето, където качеството е здраве, а качеството на продукта е здравето на утрешния ден. 25 години история, иновативно развитие и опит. виж още

Основана през 1996 г. като малка занаятчийска фабрика за печене в Паденге на брега на езерото Гарда, фабриката за печене на Джанлука Вентурели, който лично наблюдава селекцията и придобиването на кафето, се разраства бързо с най-съвременно оборудване за печене и смилане кафе, през годините въведе заводи за опаковане на хартиени дози, които произвеждат над два милиона дози на месец; през последния период се добави и производството на напълно биоразградими капсули. Всичко това гарантира набор от мултинационални продукти с качеството на италианското занаятчийско печене. Към днешна дата Lucaffè изнася 90% от своите продукти в 70 държави.

Визия

Компанията е проектирана в бъдещето и еко устойчивостта а здравето на нейните клиенти са нейните основни крайъгълни камъни. Предлага се със завладяваща и функционална опаковка: по-специално, форматът на капсулите, по-малък от стандарта, използван от конкурентите, позволява намаляване на потреблението на пластмаса.

Опаковките в кутии, които запазват непроменени органолептичните качества на кафето, укрепват имиджа на продукта и традицията на италианското еспресо.

Мисия и ценности

Ключът към нашия успех е съвкупността от фундаментални характеристики като: непрекъснато проучване, развитие и иновации, както и способността да управляваме всяка поръчка, като задоволяваме исканията на всеки от нашите индивидуални клиенти, които са придружени от най-подходящия избор на продукт , като винаги се съобразява с пазара, на който ще се позиционира.

Ентусиазъм, страст към високи постижения, иновации, подобряване на нашите продукти, внимание към здравето на нашите клиенти и опазването на околната среда, която ни заобикаля, безопасността на нашите работници, прозрачност и отговорно поведение: това са основните ценности, които вдъхновяват и това ни води всеки ден във всичко, което правим.

Здраве и уелнес

Ето защо сме направили прецизен избор! Например, познаваме добре характеристиките на алуминия и разбрахме, че за съжаление пакетите, създадени с този материал, не ни предпазват, поради което го заменихме със стомана. Имаме отговорности, защото храната и напитките са като лекарство. В компанията премахваме и черните зърна от зеленото кафе, за да защитим потребителя. Можем да го пуснем обратно на пазара, но решаваме да го изхвърлим. Преувеличено? Вярваме, че не, така е. Да правим нещата със съвест е това, което ни характеризира и е причината за нашия постоянен растеж. И като говорим за растеж, само преди две години 2 вида наистина компостируеми капсули пристигнаха на индустриално ниво и могат да се изхвърлят в органичните отпадъци. Ние сме анализирали и двете но този, който напълно ни убеди, е този, направен от захарна тръстика. Разбрахме, че всички, които са започнали с компостируемите, винаги са правили компромиси: поставяли са ги в картонени кутии. Проблемът с биоразградимите е, че те страдат от влага: тази капсула, без ефективна кислородна бариера, кара профила да се разпръсне. Поради тази причина решихме да поставим производството на нашите капсули от захарна тръстика в стоманен буркан, за да затворим кръга без компромис. За потребителя, който държи на качеството и околната среда, избрахме да предложим безкомпромисно отлично кафе.

Разбира се, инвестицията, направена за машината за капсули и машината за опаковане, достигна цена от около един милион, тъй като инструментът, който закупихме, е по-скъп от другите, тъй като има по-нисък остатъчен кислород и по-добро постоянно тегло между една капсула и друго, но както вече подчертахме няколко пъти и никога достатъчно, здравето на клиентите и качеството на нашето кафе са на първо място. Този наш инструмент значително влияе върху срока на годност: не забравяйте, че кафето е полумасло и кислородът е първият му враг.

Нашата капсула, устойчива и с високо качество чак до опаковката, работи само с машини, съвместими с Nespresso. Избор, който ние възприехме, защото това е най-разпространената капсула на пазара и която има добра инфузия: преди дозиране трябва да се спука филтър, който сме избрали, направен от хартия, което ни дава допълнително предимство: можем да поставим смлян кафе фреш, което няма как да се случи с алуминиевия капак. В този случай всъщност обикновено се смила и оставя да се дегазира за известно време, което обаче води до стареене на суровината. Ние пък успяваме да го запазим свеж и това е голямо предимство!

Как работим

Избор на кафе

Изборът и закупуването на кафето се ръководи лично от Джан Лука Вентурели .

Джан Лука, собственик на Lucaffè, лично дегустира всички проби, които пристигат във фирмата, често пътува в чужбина, за да посети насажденията и производителите.

Транспортирането на кафе

Ние директно се грижим за всяка фаза от транспортирането на суровината до нашите фабрики.

Някои сортове, като скъпоценната Jamaica Blue Mountain , пътуват в малки дървени бъчви, за да запазят по-добре безпогрешен аромат .

Обработка със сладко печене

Обработката на нашите кафета е тази на занаятчийската практика: нежно печене, което гали кафето , от което получаваме продукт с най-високо качество и изключително здравословен .

Етеричните масла и ароматите са защитени и зърната са добре развити и ароматни, с малко остатъчна влажност и ограничено съдържание на кофеин .

Непрекъснато проучване и развитие

Сътрудничеството между двете компании и непрекъснатата научноизследователска и развойна работа доведоха до 360-градусово експериментиране в света на "лесното за сервиране" еспресо , което позволява днес да се получат продукти с отлично качество и на двата фронта. Всяка година компанията се разраства само с една цел: да защитава Made in Italy по отношение на качество, иновации и отговорност към здравето на потребителите.

Присъстваме в над 50 държави . Нашето кафе е известно и ценено по целия свят благодарение на марката Lucaffè. Чуждите страни представляват 98% от оборота и причината, поради която нашата марка насочи вниманието си към този пазар, се крие в по-голямата му чувствителност по отношение на въпроса за устойчивостта, тема, която все още рядко се разглежда в Италия днес.

Още през 2016 г. получихме отличие от Guaxupè Бразилия , която обяви Lucaffè за първата фабрика за печене, която внася и използва хартиени торби от 30 kg за опаковане на зелено кафе в експортни операции, с цел качество, устойчивост, безопасност на храните и непрекъснато подобряване.

Опаковане в защитна атмосфера

За да запазим ароматите за дълго време, ние обръщаме особено внимание на опаковката на нашите кафета. Опаковането се извършва в защитна атмосфера с въвеждане на азот за елиминиране на кислорода и противодействие на явленията на окисление. По този начин се запазват ароматите и крайната напитка винаги може да се похвали със завиден каймак. По-конкретно, използването на хартиени дози винаги гарантира успеха на най-модерното италианско еспресо, дори ако е приготвено от некомпетентна ръка.

По-малко е повече

„По-малко е повече“ означава подобряване на въздействието на продукта върху околната среда, като същевременно го прави по-практичен , това също означава премахване на излишното от целия производствен цикъл, като по този начин се намалява въздействието върху околната среда. Използваме стоманени кутии за съхранение на капсулите. Нашите дози са опаковани в по-малки сашета от останалите на пазара.

Екологични капсули

Екологични капсули - 100% биоразградими

След години изследвания и разработки, Lucaffè създаде нова капсула, напълно биоразградима, направена от естествени съединения, извлечени от захарна тръстика.

Тъй като е не само компостируем, но и биоразградим, той не предизвиква никакви вредни ефекти върху нашето тяло и екосистема. Ние сме първите и единствени в света, които използват тази технология за опаковане и от днес можете лесно да изхвърлите вашата Lucapsule директно в органичните отпадъци у дома, без никакви притеснения.

Смятахме, че за да ги защитим още по-добре, е необходим допълнителен ангажимент, този за адаптиране на ефективните опаковки, следователно единственият начин, който може да гарантира дълга свежест, дори след отваряне, беше стоманата. Елегантен буркан, също напълно рециклируем, запазва целия аромат за дълго време, предотвратявайки загубата на хранителните си свойства на продукта, карайки потребителя да се наслади напълно на ароматите. Нашите капсули са адекватно защитени чрез избягване на окисляване и загуба на аромат. Ние използваме само нашето 100% гурме кафе Арабика, което по време на екстракцията дава живот на интензивна кремообразност.

Хартиени капсули

Хартиените капсули, произведени в различни формати, са практични опаковки кафе със специфично смилане за еспресо и в перфектна дозировка според нуждите. Използваната хартия ги прави биоразградими и екологични и също така е перфектен филтър за почти пълно задържане на остатъци, бактерии и голяма част от восъци и мазнини, като всичко това води до изключително здравословно кафе както за крайния потребител, така и за самата околна среда . През 2015 г. се роди Gourmet smart pod, еволюцията на нова естествена хартиена шушулка, съвършенство от фини смеси, изпечени при ниска температура, което позволява ароматът и особеността на всеки отделен произход да бъдат запазени непроменени и също така поддържа всички полезни свойства на кафето като антиоксидант.

Предлагаме три вида формати: ESE капсули, съвместими с най-добрите еспресо кафе машини (Borbone, De Longhi, Illy и др.) , интелигентни капсули в компактен и двоен формат. Компактният формат гарантира, по наше мнение, най-доброто извличане на кафе.

Кафени зърна

Обработката на нашите кафета е занаятчийска практика: нежно печене, което гали кафето. Получаваме много висококачествен и много здравословен продукт, тъй като етеричните масла и аромати са защитени, а зърната са добре развити и ароматни с малко остатъчна влажност и ограничено съдържание на кофеин.

Смляно кафе

Отделните сортове кафе се смесват в добре обмислени пропорции. Нашите смеси са резултат от години на страстно изследване на г-н Вентурели и се предлагат в различни видове, за да задоволят повече индивидуални вкусове. Смилането е деликатен етап и от голямо значение за крайния резултат. Ние мелим кафето с най-доброто, което може да предложи производството на мелници. Смиламе кафето при липса на кислород и ниска температура по нежен и деликатен начин. скрий