Всички продукти на Lamborghini Wine

Показване на 2 резултата

Феручо Ламборгини

„Страст към двигателите и към земята“

Имението Lamborghini се намира в Умбрия, между южния склон на Тразименското езеро и красивото средновековно село Паникале.

Ние сме на границата между Умбрия и Тоскана, Кортона и Вал ди Киана са само на няколко десетки километра. виж още

Имението е закупено от Феручо Ламборджини в края на 60-те години на миналия век, който, пътувайки из тези райони, се влюбва в пейзажа, едновременно суров и много сладък.

След като изоставя известния автомобилен бизнес, той решава да се върне към произхода си: селското стопанство. Общата площ е 100 хектара, разпределени между голф игрище с 9 дупки, агротуризъм и винарска част от 32 хектара.

Първоначално са засадени различни червени и бели сортове грозде: освен класическите Санджовезе и Чилиеджоло, е решено и за по-необичайни сортове за онези години, като Мерло и Каберне Совиньон.

В средата на 90-те години на миналия век Патриция Ламборджини поема управлението, като продължава и всъщност засилва амбицията на баща си да произвежда висококачествени вина.

Оттогава повечето от лозята са презасадени с предпочитание към лозя като Санджовезе и Мерло. Към днешна дата новите лозя от избрани клонинги се простират на 20 хектара, но фирмената програма на сегашния имот предвижда обновяване на цялата площ на лозята и повторно въвеждане на бели сортове грозде като по-непосредствен проект.

Екстремното търсене на качество, желанието да се подчертаят характеристиките на територията и ценното енологично управление на Riccardo Cotarella, генерираха радикална промяна, насочена към производството на вина от най-високо ниво на качество. скрий